EN  |   FR  |  NL
Longevity Partners

Connectiviteit

    Onze expertise » Gezonde gebouwen

Connectiviteit

Wat is connectiviteit?

Het internet is de ruggengraat van bedrijfsactiviteiten en daarom is snelle, betrouwbare en veilige connectiviteit cruciaal voor een soepele bedrijfsvoering, een aantrekkelijker gebouw, het behouden van huurders en het kunnen toepassen van hogere huurprijzen.

Connectiviteit is cruciaal om te profiteren van het Internet of Things (IoT) en de verschillende sensoren en eindpunten in een gebouw, zodat hoe een organisatie of gebouw functioneert kan worden omgezet. Dit omvat het verstrekken van meer gedetailleerde, realtime inzichten in hoe apparatuur werkt, zodat organisaties problemen sneller kunnen oplossen. 

Waarom is connectiviteit zo belangrijk voor de gebouwde omgeving?

Internetverbinding is al snel een van de drie belangrijkste factoren geworden voor huurders die kantoorruimte zoeken, naast kosten en locatie. Bovendien is connectiviteitskwaliteit die bij de meeste activa afhankelijk is van gebouwbeheersystemen, van cruciaal belang voor de winstgevendheid van een gebouw en verplicht bij elke vastgoedleasing.

Certificeringen zoals Wired zijn nu beschikbaar om huurders meer transparantie te bieden over de kwaliteit van de internetverbinding in gebouwen.

Het tijdperk van de “Internet of Things” (IOT) is aangebroken en de vastgoedsector heeft veel mogelijkheden om met toonaangevende technologiebedrijven samen te werken en deel uit te maken van de 'Slimme steden' revolutie.

Alle benodigde tools zijn nu direct beschikbaar, met gegevens die gemakkelijk toegankelijk zijn om historische softwaresystemen en werkstromen te verbeteren en inzicht en efficiëntie te vergroten.

De behoefte aan sectoroverschrijdende samenwerking en gegevensuitwisseling is van het grootste belang voor de vastgoedsector om voorop te blijven lopen in de markt en achterhaaldheid te voorkomen.

Wat kan connectiviteit voor u betekenen?

Connectiviteit in gebouwen vermindert het energieverbruik met maximaal 7% per jaar door Gebouwbeheersystemen (GBS) in te schakelen en deze te koppelen aan gebouwbeheerders. Uiteindelijk kunnen vastgoedeigenaren profiteren van sensoren in gebouwen, deze verbinden met internet en analyses toepassen om de prestaties in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de apparatuur van gebouwen in overeenstemming is met de belangrijkste prestatie-indicatoren.

Alles, van HVAC-energiesystemen tot beveiligingstechnologieën, inclusief camera's en toegangscontrole, moet eerst door een degelijk, onderling verbonden centraal systeem, dat afhankelijk is van connectiviteit om het gebouw volgens plan te laten presteren.

Aangezien 'Slimme steden' en 'Slimme gebouwen' de norm worden, zal connectiviteit in gebouwen een integraal onderdeel uitmaken van de diensten die nodig zijn om gebouwen te laten functioneren. Bovendien zullen connectiviteitssystemen waarschijnlijk goed scoren in certificeringsregelingen voor 'groen bouwen' zoals LEED en BREEAM.

Hoe kan Longevity u helpen?

Het is onze taak klanten te helpen het maximale uit de nieuwste technologieën, certificeringen en overheidsdoelstellingen te halen om productiviteit en efficiënte bouwdiensten te optimaliseren, met als uiteindelijk doel de totale koolstofvoetafdruk en energierekeningskosten zoveel mogelijk te verminderen.

Het Longevity-team heeft een sterke expertise in het leveren van technologisch advies voor de gebouwde omgeving in heel Europa.

Ons team van bouwspecialisten is toegewijd, van het initiële certificeringsproces tot de levering van GBS-systemen en strategisch beleid, om ervoor te zorgen dat alle procesfasen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden uitgevoerd, rekening houdend met de wetgevingsbijzonderheden en markttendensen van het projectland.

We werken nauw samen met onze klanten om oplossingen te vinden die zijn afgestemd op hun behoeften en een langdurige winstgevendheid garanderen.