EN  |   FR  |  NL
Longevity Partners

Energy Audit

    Onze expertise » Veerkrachtige steden

Energy Audit

WAT IS EEN ENERGY AUDIT?

Energy audits bieden gebouweigenaren inzage in het verbruik en identificeren de meest economisch attractieve energiebesparende maatregelen. Audits alleen reduceren niet het energiegebruik; energiebesparingsstrategieën moeten daarna daadwerkelijk nog worden doorgevoerd. Afhankelijk van het type voorgestelde maatregelen kan de terugverdientijd variëren van zes maanden tot vier jaar.

HOE KUNT U PROFITEREN VAN EEN ENERGY AUDIT?

Energetisch: door energiebesparingsmaatregelen reduceert het gebouw gebonden verbruik. Een audit geeft de eigenaar ook inzage in hoe het gebouw functioneert en hoe deze moet worden onderhouden. Dit kan vervolgens tot nieuwe energiereductie leiden.

Financieel: energie- en financiële besparingen gaan hand in hand. Door een besparingsstrategie uit te rollen kunt u uw energiekosten drastisch reduceren.

Kansrijke investering: ondanks dat een audit een initiële investering vergt, stelt het u in staat om verborgen gebreken te identificeren die anders tot toekomstige onverwachte kosten zouden leiden.

Toegenomen gebruikscomfort: als bijvoorbeeld een klimaatinstallatie beter kan worden ingeregeld zodat verwarming en koeling alleen gebeurt indien nodig, wordt het gebruikscomfort verhoogt. Daarnaast kan bijvoorbeeld verbeterde verlichting een aangenamer binnenklimaat creëren met de mogelijkheid tot aanzienlijke kostenreducties.

HOE KAN LONGEVITY U HELPEN?

Wij zullen uw hele gebouw doorlichten waarna wij de best mogelijke maatregelen zullen identificeren met het hoogst haalbare rendement. Wij kijken naar de wijze waarop het gebouw functioneert, welke systemen energie verbruiken, en het energiemanagement als onderhoud is ingericht. We stellen een plan van aanpak voor en helpen bij de verdere implementatie.

Wij kunnen uw organisatie ook helpen meer te doen dan wat de wet momenteel van u vraagt, zodat u nu al voorsorteert op wat morgen komt.