EN  |   FR  |  NL
Longevity Partners

Elektrische-voertuigstrategie

    Onze expertise » Veerkrachtige steden

Elektrische-voertuigstrategie

Wat is een 'elektrische voertuig' (EV) -strategie?

Het gebruik en de introductie van elektrische voertuigen gebeurt snel en het is cruciaal om dit aan de behoeften van klanten aan te passen, zodat de panden aantrekkelijk blijven. Er zijn veel manieren om door de implementatie van sterke EV-strategieën inkomsten te genereren, waarbij u ervoor zorgt dat u de juiste infrastructuur biedt voor gebruikers of bewoners van gebouwen.

Het ontwikkelen van een degelijke EV-strategie betekent volledig inzichtelijk hebben hoe u kunt profiteren van EV-oplaadpunten en meer gebruikers kunt aantrekken door de implementatie van goede oplaadfaciliteiten die de gebruikerservaring verbeteren.

Waarom een elektrische-voertuigstrategie?

Het International Energy Agency (IEA) schat dat er tegen 2030 wereldwijd 140 miljoen elektrische auto's zullen zijn.

EV's kunnen bijdragen aan het aanzienlijke koolstofarm maken van de toekomstige wegvervoersector, naast de bijkomende voordelen als verbeterde hulpbronnenefficiëntie en minder luchtvervuiling. In vergelijking met een conventioneel voertuig wordt geschat dat EV's zullen bijdragen aan een BKG-emissiereductie van 42% in 2030, afhankelijk van de samenstelling van het net.

Tegen 2023 wordt door de EU-zoneregelgeving geëist dat 10% van de parkeerplaatsen in nieuwe gebouwen toegang hebben tot elektrische oplaadfaciliteiten. Bovendien zal op grond van een EU-ontwerprichtlijn die naar verwachting in 2019 van kracht wordt, elk nieuw of gerenoveerd huis in Europa ook uitgerust moeten worden met oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

We staan aan de vooravond van een revolutie in de transportsector, waar elektrische voertuigen centraal staan. Inzicht in hoe dit uw portfolio op middellange en lange termijn zal beïnvloeden, is van cruciaal belang voor het toekomstbestendig maken van uw bedrijf.

Hoe kan uw bedrijf profiteren van een elektrische-voertuigstrategie?

Elk jaar groeit het aantal EV's en dat betekent dat er in de toekomst meer opladers nodig zijn om deze groei mogelijk te maken. Voorspellen hoe en waar EV-eigenaren hun voertuigen gaan opladen, zou kunnen voorkomen dat uw bedrijf lukraak omgaat met EV-implementatie en onderbenutte hulpbronnen.

Door de regionale verschillen in EV-introductie te voorspellen en de geografische kenmerken van elke locatie te overwegen, kan uw bedrijf de uitrol van EV-opladers rechtvaardigen en ervoor zorgen dat deze de gewenste inkomsten en uitstootverminderingen opleveren.

Hoe kan Longevity Partners u helpen?

Longevity Partners biedt kant-en-klare oplossingen voor onze klanten, van haalbaarheidsanalyse tot planning en ontwerp tot de installatie en bediening van EV-oplaadpunten.

Haalbaarheidsanalyse EV-oplader

  1. Onze interne modelleringsoftware laat u het aantal opladers en de aanbevolen oplaadsnelheid nu en in de toekomst weten;
  2. Van kantoren tot winkels; wij bieden sectorspecifieke beoordelingen. We gebruiken bijvoorbeeld ons eigen onderzoek naar de verwachte groei van geëlektrificeerde zware bedrijfsvoertuigen, naast onze wetgevingskennis over lage-emissiezones binnen Europa voor onze industriële-logistiekklanten, waarbij we hun toekomstige behoeften voorspellen;
  3. Onze technische analyse gaat verder dan de bouten en moeren van EV-laadsystemen en houdt rekening met de toekomstige elektrische capaciteit die voor het net vereist is.

Turnkey EV-oplaadservice

  1. Nadat we onze haalbaarheidsanalyse hebben uitgevoerd, werken we samen met ons netwerk EV-serviceproviders om EV-opladers in te plannen, te ontwerpen, installeren en bedienen.
  2. We zorgen ervoor dat de opladers correct zijn ontworpen en gemakkelijk toegankelijk zijn voor klanten.
  3. We bieden locatiespecifieke bedrijfsoplossingen voor de oplaadpunten. Op basis van de juiste prijs- en energiebeheerstrategieën helpen we u de oplader efficiënt te gebruiken en winstgevendheid op de lange termijn te garanderen.