EN  |   FR  |  NL
Longevity Partners

Waterefficiëntie

    Onze expertise » Veerkrachtige steden

Waterefficiëntie

Wat is waterefficiëntie?

Waterefficiëntie vermindert waterverspilling door de hoeveelheid water te meten die nodig is voor een bepaald doel en de hoeveelheid gebruikt of geleverd water.

Voorbeelden van waterefficiënte maatregelen zijn het controleren van kranen op lekken, kranen met een lager debiet, kraanbeluchters en -regelaars, het installeren van waterbesparende apparatuur in toiletreservoirs, evenals gedragsveranderingen.

Waterefficiëntie-oplossingen zijn gericht op het verminderen van zowel de hoeveelheid drinkbaar als niet-drinkbaar water die in gebouwen wordt gebruikt. Een cruciaal onderdeel van het benutten van waterefficiëntie is afhankelijk van de invloed die huurders kunnen hebben op waterefficiëntie door gedragsveranderingen en ook door de implementatie van innovatieve waterbesparende producten.

Waarom waterefficiëntie?

Door de steeds strengere bouwvoorschriften en nieuwe minimale waterefficiëntie-eisen, is het noodzakelijk zorgvuldiger te kijken naar de verschillende niveaus waarop de waterprestaties van gebouwen verbeterd kunnen worden, waaronder waterbesparende apparaten, constructie, ontwerp en renovaties en het meten van de waterprestaties van gebouwen.

Duurzaam watergebruiksbeleid heeft zich langzaam ontwikkeld, zowel binnen de EU als wereldwijd. De vraag naar water is over het algemeen beheerd via waterprijzen. Zo vereist de EU-kaderrichtlijn inzake water dat EU-lidstaten eindgebruikers kosten in rekening brengen voor waterdiensten die een negatieve impact hebben op het milieu, zoals pomp- en toevoersystemen.

Hoewel over het algemeen wordt beschouwd dat Europa over voldoende waterbronnen beschikt, is waterschaarste en droogte een steeds frequenter en wijder verbreid verschijnsel in de Europese Unie. Verwacht wordt dat na 2030 de beschikbare watervoorraden in de Middellandse Zee onder de vraag zullen dalen. Gebouwen in gebieden met droogtestress zullen in toenemende mate te maken krijgen met nieuwe waterbeperkingen, zoals de verplichte waterverbruikvermindering van 25 procent die in Californië wordt opgelegd.

Hoe kunt u profiteren van waterefficiëntie?

Waterefficiëntie is een van de weinige methoden die klimaatverandering op een positieve manier zowel kan beperken als aanpassen.

Waterefficiëntie kan bedrijven helpen om de klimaatdoelen van hun organisatie en de waterdoelen van de overheid te bereiken en tegelijkertijd de druk op bestaande infrastructuurbehoeften te verminderen. Water- en energierekeningen voor zowel huishoudens als bedrijven kunnen hierdoor worden verlaagd en er zijn goede mogelijkheden voor bedrijfsinnovatie.

Bovendien zijn efficiënte wateroplossingen een groot onderdeel van de scores die worden ontvangen voor certificeringsregelingen voor 'groen bouwen' zoals LEED en BREEAM.

Hoe kan Longevity u helpen?

Het is onze taak klanten te helpen het beste uit de nieuwste beschikbare technologieën, certificeringen en overheidsdoelstellingen te halen zodat zij hun waterefficiëntie kunnen optimaliseren en hun CO2-voetafdruk en waterrekeningkosten zoveel mogelijk kunnen verlagen.

Het Longevity-team heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van wateroplossingen in heel Europa.

Ons team van energiespecialisten is toegewijd om, van het opvangen van regenwater tot de levering van producten met een laag waterverbruik en ons strategisch beleid, ervoor te zorgen dat alle procesfasen met de grootste zorg worden uitgevoerd, rekening houdend met de specifieke wetgevingen en markttendensen van het projectland.

We werken nauw samen met onze klanten om oplossingen te vinden die zijn afgestemd op hun behoeften en een langdurige winstgevendheid garanderen.