EN  |   FR  |  NL
Longevity Partners

Duurzaamheidsrapportage

    Onze expertise » Verantwoord ondernemen

Duurzaamheidsrapportage

Wat is duurzaamheidsrapportage?

Longevity Partners helpt bedrijven bij het communiceren van duurzaamheidsstrategieën. Deze rol wordt steeds belangrijker aangezien de branche door investeerders en het bredere publiek onder de loep wordt genomen.

Samen met onze klanten werken we aan het opstellen van jaarlijkse duurzaamheidsverslagen. Het rapport, door een bedrijf gepubliceerd in hun jaarverslag, een persartikel of een inzending bij een erkend orgaan zoals GRESB, geeft informatie over welke invloed het bedrijf op economische, sociale, milieu- en governance-activiteiten heeft.

Bovendien controleert Longevity Partners duurzaamheidsinformatie in overeenstemming met de AccountAbility AA1000-boekhoudnormen.

Waarom duurzaamheidsrapportage?

Rapportage stelt bedrijven in staat om hun prestaties in de gaten te houden en te vergelijken met publieke doelen, terwijl tegelijkertijd verantwoording en transparantie wordt geboden.

Om het maximale uit een duurzaamheidsstrategie te halen, is het essentieel dat deze op de juiste manier wordt gecommuniceerd. Te midden van het onderzoek naar duurzaamheid en klimaatverandering volstaat het niet langer dat een organisatie haar verhaal eenvoudigweg documenteert. Het is absoluut noodzakelijk dat bedrijven die zich echt inzetten voor duurzaamheid dit aantonen door hun rapportage in overeenstemming te brengen met erkende kaders zoals EPRA (European Public Real Estate) of het GRI (Global Reporting Initiative), en zich te onderwerpen aan geloofwaardige benchmarks zoals GRESB.

Hoe profiteert u van duurzaamheidsrapportage?

Rapportagekaders zoals EPRA en het GRI stellen investeerders en belangrijke belanghebbenden in staat om de interne processen, -procedures en de lopende prestaties van een bedrijf te beoordelen en te vergelijken met vergelijkbare bedrijven. Zonder deze kaders zal er altijd een beperkte mate van geloofwaardigheid zijn die gepaard gaat met de openbaarmaking van duurzaamheid en dit kan de reputatie van een bedrijf schaden.

Deze kaders, samen met benchmarks zoals GRESB, moedigen bedrijven aan om onmisbare structuren, beleidsregels en procedures op te zetten. Zodra deze infrastructuur is geïnstalleerd, biedt deze een solide basis van waaruit u echte vooruitgang kunt boeken.

Bovendien willen beleggers in toenemende mate deelnemen aan duurzaamheidsbenchmarks zoals EPRA en GRESB, en analyseren ze scores van niet-financiële ratingbureaus zoals MSCI, RobecoSAM en Sustainalytics. Deze organisaties analyseren openbaar beschikbare duurzaamheidsinformatie om bedrijven een score te geven. Bedrijven die slecht presteren, lopen het risico dat potentiële investeerders hierdoor worden beïnvloed.

Hoe kan Longevity Partners u helpen?

Longevity Partners biedt deskundige technische ondersteuning voor organisaties in hun reactie op een breed scala aan milieurapportagevereisten.

Duurzaamheidsrapportage

Longevity Partners kan u door de procedures leiden om uw rapportage in overeenstemming te brengen met zowel EPRA als het GRI.

GRESB

Onze gap-analyse voorafgaand aan indiening benadrukt waar u zich op de korte, middellange en lange termijn op moet concentreren om de best mogelijke GRESB-score te kunnen behalen;

Onze milieugegevensanalyse- en verificatiemethode volgt de AccountAbility AA1000-boekhoudnormen, en zorgt ervoor dat uw rapportage zo nauwkeurig mogelijk is;

We beheren de volledige GRESB-indiening voor meerdere klanten. Dit houdt in aanbevelingen doen, informatie en bewijsmateriaal verzamelen en antwoorden rechtstreeks indienen in de online tool van het klantenportaal.